HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft FC Twente in het eigen Abe Lenstra-stadion met 2-1 verslagen. Voor de ploeg van Steve McClaren worden de zorgen alsmaar groter.

Het is daarom voor de vermeende titelkandidaat nog steeds wachten op de eerste zege van dit kalenderjaar. Ook eindigde de Enschedese formatie het duel met tien man, na rood voor verdediger Edson Braafheid.

Zondermeer speelde FC Twente wel zijn beste wedstrijd van dit jaar. De combinaties werden gezocht en gevonden, de durf om te spelen was terug en er zat tempo in de aanvallen.

Slordigheden

Wel was het aantal slordigheden nog groot en liet de beslissende pas vaak te wensen over. Wel weer mocht het spel van de jongelingen Felipe Gutierrez en Joey Pelupessy veelbelovend worden genoemd.

Groot probleem bij FC Twente is wel dat Luc Castaignos voorin geen bal vasthoudt en niet meer scoort. Hij is bij veel aanvallen het eindstation, maar niet op de manier die zijn club bij aankoop van Inter in gedachte had. Na een helft verving McClaren hem voor Dmitri Bulykin.

Heerenveen echter liet zich evenmin onbetuigd. Ondanks de wat penibele positie op de ranglijst en ondanks het gemis van, met name, enkele verdedigers liet coach Marco van Basten zijn elftal waar mogelijk aanvallen. Daardoor was van het begin sprake van een aardig duel.

Fout Fer

Door een fout van Leroy Fer kwam Heerenveen na een kwartier op voorsprong. De middenvelder, door de blessure van Wout Brama nota bene aanvoerder, schoof de bal in de voeten van Rajiv van la Parra. De vleugelspits schoot de bal vervolgens hard langs doelman Nikolai Michailov.

Mogelijkheden op de gelijkmaker waren er al voor rust. Castaignos echter liet de bal na een fraaie pass van Gutierrez van de voet springen. Fer kopte op aangeven van Roberto Rosales in de handen van keeper Kristoffer Nordfeldt.

Finnbogason

Bulykin nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De Rus kopte in de 54e minuut de 1-1 binnen, na een door Willem Janssen en Rosales opgezette aanval.

Hoewel Heerenveen daarna via de counter dreigend bleef, behield FC Twente het initiatief. Dat leidde tot niets. Daardoor kon Alfred Finnbogason de thuisclub in de slotfase opnieuw op voorsprong zetten: 2-1.