MILAAN - De Italiaanse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ruim honderd invallen gedaan in het kader van een landelijk onderzoek naar dopinghandel in de sportwereld. In een verklaring liet de politie weten dat een onderzoeksmagitraat uit Rome 138 huiszoekingen had bevolen.

Er zijn huizen, kantoren en hotelkamers doorzocht. De actie in het hele land is door ongeveer zevenhonderd agenten uitgevoerd.

Volgens Italiaanse media is ook de karavaan van de Giro d'Italia bezocht. Acht renners zouden bezoek van de politie hebben gehad. Kamers en vervoermiddelen van het Saecoteam, waar klassementsleider Damiano Cunego voor rijdt, Domina Vacanza, Caldirola en Acqua e Sapone werden overhoop gehaald. De Ronde van Italië heeft woensdag een rustdag.

Officials verklaarden dat de kamers van acht renners rond vier uur 's ochtends zijn doorzocht. Verboden middelen zouden niet zijn aangetroffen. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA heeft de politie twee personen gearresteerd, onder wie een drogist. Het onderzoek op het hoofdkantoor van de Italiaanse wielerbond loopt nog door.