BARCELONA - Als het aan Max Mosley ligt, wordt het testrijden in de Formule 1 afgeschaft. "Voor mij is dat weggegooid geld'', zei de baas van de FIA, de internationale automobielfederatie, vrijdag in Barcelona.

"Door het testrijden worden de wagens misschien 2/10e seconde sneller. Maar daarvoor heeft men wel miljoenen euro's uitgegeven." Ferrari was in Barcelona met drie wagens aanwezig. Michael Schumacher en Barrichello testten de betrouwbaarheid van de nieuwe F2002 en de mogelijke inzet op de GP van Brazilië op 31 maart.

Mosley zou het testrijden alleen nog willen toestaan in de wintermaanden en op de vrijdag voor de GP. "Maar de renstallen moeten ermee akkoord gaan en op dit moment willen ze nog testen." De jurist uit Londen in tevreden met het nieuwe motorenreglement. Vanaf 2004 is er een motor per wagen toegestaan in een GP-weekeinde. "Dat scheelt een hoop geld, zo'n 25 tot 35 procent."

Duidelijk werd ook de sancties voor een coureur bij motorpech. "Hij zal tien plaatsen in de startopstelling verliezen, bij herhaling twintig plaatsen", aldus Mosley.