AMSTERDAM - Juan Carlos Ferrero heeft ten koste van Tommy Haas de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Spaanse titelverdediger verloor de eerste set, maar herstelde zich op tijd: 3-6, 6-4, 6-4, 6-2. Ferrero, die door een ribblessure ontbrak bij de graveltoernooien van Rome en Hamburg, besloot pas op het laatste moment mee te doen in Parijs.

Ferrero kreeg voor de partij een pijnstillende injectie toegediend. "Het duurde een half uur voordat mijn zij verdoofd was en pas nu begin ik weer wat te voelen", zei de als vierde geplaatste Spanjaard na afloop. In de volgende ronde speelt Ferrero tegen de Rus Igor Andreev.

Kuerten

Gustavo Kuerten plaatste zich dinsdag ternauwernood voor de tweede ronde. De drievoudig winnaar van Roland Garros keek in de vijfde set van zijn partij tegen Nicolas Almagro tegen een 5-4 achterstand aan, terwijl de achttienjarige Spanjaard mocht serveren. Kuerten brak zijn opponent en trok de partij met 7-5, 7-6(2), 1-6, 3-6, 7-5 alsnog naar zich toe. In de volgende ronde neemt de als 28ste geplaatste Braziliaan het op tegen de Belg Gilles Elseneer.