GENEVE - Feyenoord treft het Italiaanse Inter in de halve finales van de UEFA beker. De Rotterdammers plaatsen zich donderdag ten koste van PSV voor de halve eindstrijd door de Eindhovenaren na strafschoppen te verslaan. Inter schakelde het Spaanse Valencia uit.

De duels worden op 4 en 11 april gespeeld. Feyenoord moet eerst naar Milaan. Het is de eerste keer dat Inter en de Rotterdamse club elkaar in een officiële wedstrijd ontmoeten.

Van Marwijk

"Internazionale is de zwaarste tegenstander die we konden treffen", verwoordde trainer Bert van Marwijk eveneens de mening van zijn spelers. "Aan de andere kant is het natuurlijk ook een hele aansprekende opponent."

"Of we een kans hebben? Natuurlijk, dit Feyenoord heeft tegen iedere ploeg wel een kans. Alleen zal het wel heel moeilijk worden. We zullen er in ieder geval alles aan doen om de finale in De Kuip te mogen spelen. Dat willen we namelijk allemaal zo graag hier in Rotterdam."

Inter

Internazionale is dit seizoen echter ook van plan de honger naar succes te stillen. De club smeet de laatste jaren tevergeefs met honderden miljoenen euro's. De van Valencia overgekomen oefenmeester Hector Cuper wekt dit seizoen echter de indruk van de verzameling sterren ook een succesvolle eenheid te kunnen smeden. Internazionale deelt samen met AS Roma de koppositie in de Serie A.

De Italianen plaatsten zich ten koste van Valencia voor de halve finale van de UEFA-beker. Internazionale won in Spanje met 0-1. De eerste wedstrijd was in Milaan in 1-1 geëindigd. Smetje op de Italiaanse zege donderdag was de rode kaart van doelman Toldo. Hij ontbreekt tijdens de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen Feyenoord.

UEFA Cup

Inter won in 1964 en 1965 de Europa Cup 1. De UEFA beker werd drie keer opgeëist: in 1991, 1994, met Dennis Bergkamp en Wim Jonk, en .

Feyenoord veroverde de Europa Cup I in 1970 en de UEFA beker in . De finale van de UEFA beker is op 8 mei in De Kuip in Rotterdam.