NICOSIA - IOC-voorzitter Jacques Rogge is tevreden met devorderingen van de belangrijke olympische objecten in Athene. DeBelg benadrukte na een inspectie van de Griekse hoofdstad dat hijervan overtuigd is dat alles op tijd klaar zal zijn, als deOlympische Spelen op 13 augustus beginnen.

"We hebben nog 66 dagen voordat het olympische dorp opent ennog tachtig voor de Spelen beginnen. We hebben alles bekeken enbestudeerd en alles wijst erop dat er genoeg tijd is om alles optijd af te krijgen", zei Rogge na zijn bezoek in gezelschap vanJuan Antonio Samaranch, zijn voorganger bij het IOC.

Ook de voorbereidingen rond de veiligheid zijn in volle gang. DeGrieken zijn dinsdag begonnen met het installeren van detectors aande grenzen en op andere strategische punten. Ze moeten de Spelentegen een aanval met bommen met radioactieve stoffen beschermen.

De Verenigde Staten hebben de apparatuur beschikbaar gesteld. DeAmerikaanse minister van Energie, Spencer Abraham, overhandigde de apparaten dinsdag in een speciale ceremonie aan de Griekseautoriteiten. "Niemand kan 100 procent veiligheid garanderen, maarmet behulp van zeven grote landen doen de Grieken er in ieder gevalecht alles aan", aldus Rogge.