BARCELONA - Giovanni van Bronckhorst heeft dinsdag met FC Barcelona een akkoord over een driejarig contract bereikt. De international speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor de Catalaanse club.

Hij werd uitgeleend door Arsenal dat al eerder met Barcelona overeenstemming bereikte over de transfersom. Van Bronckhorst gaat naar verluidt twee miljoen euro per jaar verdienen. Zijn zaakwaarnemer Sigi Lens zei dinsdag dat de oud-Feyenoorder "heel erg blij is met de deal".

Davids

De nummer 2 van de Primera Division onderhandelt nog met Edgar Davids over een langer verblijf. De middenvelder, die halverwege het seizoen op huurbasis werd overgenomen van Juventus, beraadt zich nog op zijn toekomst. Hij schermt met een aantrekkelijke aanbieding uit Engeland en er is ook weer belangstelling uit Italië. Een beslissing wordt nog deze week verwacht.

Maar ook als de pitbull besluit te blijven, raakt de Barcelona-selectie de oranje tint kwijt. De rest van het Nederlandse contingent, afgezien van de trainers Frank Rijkaard en Henk ten Cate, vertrekt of is te koop.

Reiziger

Rechtsback Michael Reiziger gaat na zeven jaar transfervrij weg bij Barcelona, dat met de Braziliaanse aanwinst Juliano Belletti zijn vervanger al in huis heeft. De 31-jarige Nederlandse verdediger kon wel een jaar bijtekenen, maar tegen een lager salaris. Daar had de international geen trek in. Hij staat in de belangstelling van Manchester City.

Cocu

Na zes jaar neemt Barça ook afscheid van aanvoerder Philip Cocu, die een belangrijke rol speelde in het succesvolle team van Rijkaard, maar het niet eens kon worden over de financiële voorwaarden van een nieuwe verbintenis. Dinsdag legde Cocu de ultieme aanbieding van zijn Catalaanse werkgever naast zich neer. PSV is een voorname kandidaat de routinier in te lijven.

Overmars en Kluivert

Technisch directeur Aitor Begiristain zei dinsdagavond bij een persconferentie dat er voor Marc Overmars en Patrick Kluivert, die mede door blessures weinig rendement heeft gehad en enkele keren in opspraak kwam, geen plaats meer is. Beider contract loopt nog wel een jaar door.

Ballack en Trezeguet

Ter vervanging heeft Barcelona vijf of zes nieuwe spelers op het oog. Begiristain beaamde dat Michael Ballack van Bayern München de belangrijkste is. De Duitse international zou met Ronaldinho het nieuwe Barcelona ruggengraat moeten geven. Voorzitter Joan Laporta is bovendien zeer gecharmeerd van David Trezeguet en zou al rond zijn met deze Franse aanvaller van Juventus.