AMSTERDAM - Met een training op het nieuwe grasveld van de amateurs van Quick Boys uit Katwijk start het Nederlands voetbalelftal woensdagavond de voorbereiding op het Europees kampioenschap in Portugal. De weg richting het eerste EK-duel met Duitsland op 15 juni in Porto leidt voor de 23 geselecteerde internationals langs Noordwijk, Lausanne en Albufeira.

Oranje speelt in de aanloop van de eerste wedstrijd op de Europese titelstrijd drie oefeninterlands. Eerste tegenstander is zaterdag België. Twee dagen na deze oefeninterland in het Eindhovense Philips-stadion vertrekken spelers, technische staf en begeleidingsteam van het Nederlands elftal naar Lausanne. Tijdens het trainingskamp in de Zwitserse stad oefent Oranje op dinsdag 2 juni tegen de Faroër Eilanden.

Het Nederlands elftal vliegt op vrijdag 4 juni weer terug van Lausanne naar Amsterdam. Een dag later wacht in de ArenA een wedstrijd tegen Ierland. Oranje belegt vanaf dinsdag 8 juni een trainingskamp in het Portugese Albufeira. Een week later is Duitsland in Porto de eerste tegenstander op het EK.

Tsjechië is op juni in Aveiro de volgende opponent. Oranje speelt op 23 juni in Braga de laatste poulewedstrijd tegen Letland.