MOSKOU - Moskou zal in 2004 de eerste formule-1-race om de Grote Prijs van Rusland organiseren. Dat is een jaar later dan de bedoeling was. Burgemeester Loesjkov en formule-1-baas Ecclestone tekenen in april de contracten. Dat maakte Ecclestone vrijdag in Moskou bekend.

Hij was speciaal naar de Russische hoofdstad gevlogen om de overeenkomst van zijn handtekening te voorzien maar de procedure werd op het laatste moment uitgesteld. Het uitstel was een verrassing. De televisieploegen waren de camera's al aan het opstellen om de ondertekening rechtstreeks uit te zenden.

Ecclestone had in mei toegezegd dat Moskou op een formule-1-race kan rekenen zodra er een geschikt circuit is aangelegd. Dat circuit moet verschijnen in Nagatino in een bocht van de rivier de Moskwa even buiten Moskou. De aanleg gaat 115 miljoen euro kosten.

"Wij hebben de GP Rusland voor alle zekerheid een jaar uitgesteld", gaf Ecclestone aan. Hij legde uit dat het circuit zes maanden voor de eerste race opgeleverd moet worden. "We moeten ruim de tijd hebben het circuit te kunnen testen."

/SPORT'Moskou krijgt Grand Prix'