PARIJS - Sjeng Schalken heeft zich maandag teruggetrokkenvoor de eerste ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen vanRoland Garros in Parijs. De Limburger voelt zich niet fit genoeg."Het lichaam is zwak. Ik heb te weinig energie om te kunnenspelen."

Sjeng Schalken had dinsdag moeten spelen tegen de Zweed RobinSoderling. Hij is vervangen door de Koreaan Hyung-Taik Lee, luckyloser uit de kwalificaties.

Vanaf Wimbledon 1995 speelde Schalken 35 toernooien van hetgrandslam op rij. Drie keer bereikte hij de kwartfinale (Wimbledon-2003, US Open 2003) en eenmaal de halve finale (US Open 2002).

Overwinningen

De 28-jarige Schalken begon het nieuwe tennisjaar uitstekend meteen reeks overwinningen. In de Australian Open te Melbourne haaldehij voor het eerst in zijn carrière de vierde ronde. Hij trok volverwachting verder de wereld in. In Maastricht sloeg hij met MartinVerkerk het Daviscupteam nog langs Canada naar de tweede ronde.Maar uitgerekend in zijn eigen Limburg begon een virus metsloopwerk in zijn spierenstelsel.

Het duurde twee maanden en een reeks vroege uitschakelingen diezijn hoge plaats op de wereldranglijst onder druk zette, eer hij erachter kwam dat er lichamelijk iets gaande was. Met fysio Andre vanAlphen begon hij aan het herstel te werken. Roland Garros kwam tevroeg.

Neerslachtig

Schalken was vorige week tijdens de World Team Cup in Düsseldorfeerst optimistisch, twee dagen later neerslachtig over de OpenFranse. Op advies liet hij nog in Duitsland zijn bloed onderzoekenof het virus er nog was. Dit bleek niet het geval, dus besloot hijzijn inschrijving voor Parijs te laten staan.

Geen verbetering

Op Roland Garros trader geen verbetering op. Tijdens de training van maandagmiddagvoelde hij zich nog steeds krachteloos. "Zo slap als ik mij voel,heeft het geen zin om aan te treden."