AMSTERDAM - Ajax komt de supportersvereniging van FC Utrecht niet tegemoet. Voor het bekerduel uit de halve finales tegen Ajax 2 stelt de Amsterdamse club in de Arena 1600 plaatsen beschikbaar voor de Utrechtse fans. "Dat is conform alle afspraken", aldus woordvoerder Jacob Bergsma vrijdagmorgen.

Supporters van FC Utrecht

De NS is wellicht bereid aan die wens tegemoet te komen als Ajax meer kaarten beschikbaar wil stellen. Ajax houdt zich evenwel strikt aan de afspraken.

FC Utrecht

FC Utrecht is verrast door de actie van de supporters. "Uiteraard keuren wij dit af. Wij vinden het een vreemde zaak", aldus woordvoerder Richard van Elsacker. "Wij hebben de supportersvereniging constant op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Dus zij weten exact wat er speelt."

Volgens Van Elsacker is FC Utrecht twee weken geleden akkoord moeten gaan met de toewijzing van 1600 kaarten, "omdat de NS niet meer dan twee treinen kon inzetten en twee treinen betekenen 1600 man. In die fase was Ajax bereid meer kaarten beschikbaar te stellen maar de NS kon met geen mogelijkheid meer treinen laten rijden. Vandaar dat het aantal is bepaald op 1600."

/NIEUWSFC Utrecht-fans leggen uit protest treinverkeer stil