MELBOURNE - Leontien Zijlaard-Van Moorsel houdt er rekening mee dat ze deze week bij de WK baan haar wereldrecord op de individuele achtervolging kwijt raakt. Voor de olympisch kampioene zelf spelen toptijden op de piste in Melbourne geen rol. "Ik wil me alleen maar kwalificeren voor de Spelen", keek Van Moorsel vooruit. "Ik ben nog niet in vorm voor een wereldrecord. Als ze hier mijn record verbreken, dan doe ik het opnieuw in Athene."

Van Moorsel beschouwt de Nieuw-Zeelandse Sarah Ulmer en de Australische Katie Mactier als haar belangrijkste concurrenten. "Ulmer heeft goede tijden neergezet bij de wereldbeker in Sydney. Mensen zeiden dat het koud was op de baan, dus als het hier wat warmer is, dan kan ze zeker aan mijn record komen en Katie Mactier ook."

Ulmer bleef vorige week in Sydney slechts drietiende verwijderd van de toptijd van Van Moorsel die staat op 3.30,816. De geboren Boekelse denkt zelf dat ze in Melbourne uitkomt op een tijd van .34, 3.35. "Ik wil me hier kwalificeren, meer telt niet. Het is een mooier gevoel om straks weer olympisch kampioen te worden dan nu wereldkampioen."