ROTTERDAM - Na afloop van de bekerfinale ging de discussie vooral over één moment. FC Utrecht hield de bal, na een blessurebehandeling van een Twentespeler, in de ploeg waar Twente er juist op rekende de bal terug te krijgen. Prompt maakte Van den Bergh het enige doelpunt in de eindstrijd van de Amstel Cup. "Zo zou ik niet willen winnen", brieste Twente-speler Heubach, nog zichtbaar aangeslagen.

Heubach groeide uit tot de schlemiel van de finale. Enkele minuten na het doelpunt werd hij na een opstootje van het veld gestuurd door scheidsrechter Luinge. Heubach: "Dat was absoluut zwaar overdreven. Ik raakte hem (Zuidam) niet eens. Daarbij, Luinge floot ook absoluut niet consequent. Voor rust had hij Jean-Paul de Jong van het veld moeten sturen. Dat doet hij niet. Ik hoef hem nu eventjes niet tegen te komen, want dan zal ik 'm vertellen dat hij niet consequent was."

Ingooi

Naast de rode kaart was ook de ingooi onderwerp van discussie. Heubach: "Utrecht-speler Lamey zei dat we de bal terug zouden krijgen, maar dat gebeurde niet. Dat is niet sportief van hen." Twente-trainer Vandereycken was het met zijn speler eens, al bagatelliseerde hij het voorval: "Het is niet beslissend geweest. We stonden niet uit positie, al gaf ook Booy aan dat wij de bal zouden krijgen."

Booy

Booy beaamde dat. "Ze hebben me niet gehoord. Daarbij was het ook niet onsportief, want de bal werd niet bewust over de lijn gespeeld. Heubach nam de bal gewoon verkeerd aan, waarna de bal over de zijlijn rolde. Als de bal duidelijk uit zou zijn gespeeld, zou het anders zijn geweest, maar meer dan roepen dat ze de bal moeten teruggeven, kon ik ook niet doen."

Duw

Waar de trainer van Utrecht zich het meest aan ergerde was de reactie van Heubach, die Booy na het doelpunt een duw gaf. "Hij moet gewoon van me afblijven. Die rode kaart was ook gewoon een optelsom, omdat hij ook in mijn geval al losse handjes had. Zo hoort hij niet te reageren. Ik hoop niet dat deze affaire onze bekerwinst zal overschaduwen, want volgens mij zijn we gewoon de terechte winnaar."