MECHELEN - De renners hebben zaterdag het tweede deel van devierde etappe in de Ronde van België voor enige tijd stilgelegd.Aan het einde van de tweede plaatselijke ronde in Mechelen hieldhet peloton de benen stil. De wielercourerus vonden de passage tegevaarlijk.

"Het was vandaag gewoon te gevaarlijk, en de gevaarlijke strookvan dit parkoers was te veel", verklaarde de Belg Tom Boonen, diede staking op touw zette nadat de Fransman Nazon op dekasseienstrook van het bochtige circuit ten val was gekomen.

Massasprint

"Op zo'n vlak parkoers moet de organisatie meer rekening houden met eenmassasprint. Vandaag was echt te veel van het goede. De valpartijvan gisteren had al veel ogen geopend. We spelen als renners eenspel, maar willen niet met ons leven spelen", zei Boonen.

Na een pauze en flink wat discussies met koersdirecteur Discarten de ploegleiders stapten de renners toch weer op de fiets. DeItaliaan Samuele Marzoli won de sprint van het peloton. Maar dejury besloot de rit na afloop te annuleren.

De Belg Bart Roesems won zaterdagochtend het eerste deel van devierde etappe, een individuele tijdrit over dertien kilometer. Hijfinishte voor Bart Voskamp en de Fransman Sylvain Chavanel.Chavanel nam met zijn derde plek de leiding in het algemeenklassement over van de Italiaan Bortolami. De Ronde van Belgiëeindigt zondag.