CARDIFF - Manchester United heeft dit seizoen toch nog eenhoofdprijs te pakken. De onttroonde landskampioen won zaterdag inCardiff de FA Cup door in de finale eerste divisieclub Millwall teverslaan, 3-0. Ruud van Nistelrooij scoorde twee keer in hetMillennium Stadium.

Na ruim een uur besliste Oranjes international het duel, doorvan elf meter raak te schieten (2-0). Van Nistelrooij mochtaanleggen van de stip, na een overtreding tegen Giggs. Deoud-PSV'er, tot dat moment weinig opvallend, werd daarmee de tweedeNederlander die in de Cupfinal voor United een strafschop benutte.Eerder deed Arnold Mühren dat al eens.

Intikkertje

Tien minuten voor het einde maakte Van Nistelrooij zijn tweede.Dit keer betrof het een intikkertje, op het randje van buitenspel.Manchester United was vlak voor rust op voorsprong gekomen. Ronaldoscoorde met een kopbal. De jeugdige Portugees behoorde tot debetere spelers.

Record

'Man U' won de Cup voor de elfde keer, in zestien optredens inde eindstrijd. Dat is een record. Millwall stond voor de eerstekeer in de finale. Aangezien Manchester als nummer drie van dePremier League naar de Champions League gaat, krijgt Millwall eenplek in het toernooi om de UEFA-beker.

Voor Fergusons elf was de zege tegen de underdog min of meer eenmust. Eerder al verspeelde de club de nationale titel aan Arsenal.Ook in de Champions League was er een relatief vroegeuitschakeling. In de achtste finale versperde Porto de Engelsesterren de weg.

Fantastisch

Manager Ferguson was verguld met de winst. "Men zegt dat dezebeker voor ons van minder belang is. Desondanks vind ik de FA Cupnog steeds fantastisch. Van onderschatting van de tegenstander wasgeen sprake. Een goed team heeft altijd respect voor zijn opponent.Mijn spelers hadden dat vandaag."