NEW YORK - Atlete Marion Jones wil dat het Amerikaanse dopingbureau Usada al haar urinemonsters opnieuw test op de designdrug THG en andere verboden middelen. Daarnaast wil de drievoudig olympisch kampioene in een persoonlijk gesprek alle mogelijke vragen aan het Usada beantwoorden over mogelijke bewijzen die het bureau tegen haar in handen heeft.

Jones reageert hiermee op het onderzoek dat is ingesteld naar haar rol in de dopingaffaire rond voedingsbedrijf Balco, die de laatste weken steeds prominenter lijkt te worden. De firma zou de THG aan Jones hebben geleverd. Ze ontkent de aantijgingen.

Een woordvoerder van het Usada heeft laten weten dat het bureau Jones wil ontvangen. "We moedigen iedere atleet of individu aan het ons te melden als ze relevante informatie hebben over dit onderzoek. We zijn daarom zeker bereid mevrouw Jones te ontvangen."

Jones' advocaat Joseph Burton beschuldigt het Usada en Amerikaanse olympisch comité ervan een heksenjacht te hebben geopend in hun pogingen een 'schoon' team naar Athene te krijgen. Jones wordt hierdoor gedwongen zich te verdedigen. Eerder accepteerde de Amerikaanse atlete Kelli White een schorsing van twee jaar wegens doping.