BAMBERG - De Nederlandse volleyballers hebben de eerstewedstrijd in de Euro League, het alternatief voor de landen diebuiten de boot vielen voor de World League (WVL), gewonnen. Oranjeversloeg Duitsland in Bamberg met 3-1. De setstanden waren 25-22-22 23-25 en 25-17.

Bondscoach Bert Goedkoop, die zijn ploeg voorbereidt op het veelbelangrijkere olympische kwalificatietoernooi volgende week inSpanje (OKT3), begon met zijn bekende basis: spelverdeler Freriks,libero Klok, de passers-lopers Nummerdor en Görtzen, vrijeaanvaller Schuil en de midspelers Mike van de Goor, weer fit, enBontje.

De Nederlandse ploeg won voor 1100 toeschouwers overtuigend enkwam ondanks een achterstand in de beginfase, op de derde set na,toen het erom spande niet serieus in de problemen. Goedkoopvertrouwde aanvankelijk (terecht) op zijn voorkeurszevental. Hijbracht Van de Loo (service) en Van Dijk (blok) alleen enkele kerenin voor hun specialiteit. Later kregen ook Trommel, tweedespelverdeler Van Gendt en routinier Cristina de gelegenheid iets telaten zien.

Vlotte winst

Misschien wel net zou belangrijk als de vlotte winst, was dat erniemand geblesseerd raakte. Gezien de smalle top in Nederland zoudat funest kunnen zijn voor het OKT3.