POZNAN - Bij diefstal van een minibus zijn de Nederlandsekanovaarders drie peddels kwijtgeraakt. Even dreigde daardoor eendeel van de Nederlandse afvaardiging niet in actie te kunnen komenbij de Europese titelstrijd vlak water in Poznan. Afgezien van depeddels waren een gereedschapskoffer, reserveroertjes en wattrainingsspullen in het busje achtergelaten.

"Ik wandelde 's avonds nog even rond en ontdekte dat onze buswas verdwenen", zei Paul Hoekstra, de coach van de vijfNederlandse mannen, woensdag, bijna een etmaal later. "Terwijl hettoch een bewaakte parkeerplaats bij het hotel was. Daar betalen weook nog voor."

Twaalf uur voor begin van het toernooi, waar de kanoërs nog eenplaats voor de Olympsche Spelen kunnen afdwingen, waren tweevaarders inmiddels voorzien van een reservepeddel. Niels Hoekstra,die met Niels Felderhoff een K2 vormt, wachtte echter nog op zijnspeciale peddel, die uit Nederland moest komen. MateriaalsponsorArend Bloem had vertraging opgelopen in het vakantieverkeer op deDuitse snelweg.