BEEKBERGEN - De Nederlandse turnbond (KNGU) heeft woensdagberoep aangetekend bij NOCNSF tegen het besluit turnster LoesLinders niet af te vaardigen naar de Olympische Spelen in Athene.De sportkoepel wees onlangs haar voordracht af omdat ze niet aan dekwalificatie-eis zou hebben voldaan.

De reglementen waren op dat punt echter te vaag, vindt de KNGU.Linders zou zich volgens de turnbond op het onderdeel sprong hebbengeplaatst bij de Europese titelstrijd in Amsterdam. De turnbondverwacht eind deze week een antwoord van NOCNSF.

Voorstel

Het team de mission van de sportkoepel bepaalde eerder insamenspraak met de commissie topsport van NOCNSF dat de KNGU weleen extra kans krijgt om de nog openstaande tweede startplaats inte vullen. De KNGU moest een voorstel doen voor een geschiktevenement en een kwalificatie-eis. Bovendien moest de bond aangevenwelke turnsters er nog voor in aanmerking komen.

Hoewel de KNGU primair gokt op de beroepsprocedure rondomLinders, heeft de bond wel een voorstel gedaan in het geval datberoep wordt afgewezen. "We hebben het Dutch Open in Nijmegen alskwalificatiemoment voorgesteld", aldus KNGU-directeur Bert Bode."Alle Nederlandse deelneemsters aan dat toernooi komen wat onsbetreft in aanmerking voor kwalificatie. Dat zijn er ongeveervijftien. Maar de eis zal hoog zijn."

De Nederlandse vrouwen hebben voor het toernooi in Athene tweestartplaatsen, tot nu toe is alleen Suzanne Harmes erin geslaagd ereen te bemachtigen.