AMSTERDAM - In navolging van president Fernando Henrique Cardoso maakt ook de gemeenteraad van Rio de Janeiro zich sterk voor een uitverkiezing van Romario naar het WK voetbal. De raadsleden hebben een motie aangenomen waarin zij bondscoach Felipe Scolari van met klem verzoeken om de Braziliaanse vedette mee te nemen naar het aanstaande wereldkampioenschap in Zuid-Korea en Japan. Dat gebeurde met 34 stemmen voor en geen enkele tegen.

De reden dat Romario door Scolari buiten de selectie wordt gehouden, is volgens raadslid Mauro een kwestie van vriendjespolitiek. "Hij (Scolari, red.) geeft voorrang aan spelers die zijn vriendjes zijn", verklaarde Mauro tegenover de lokale pers. Het raadslid voelt zich geruggesteund door zijn electorale achterban uit de krottenwijk Jacarezinho, de wijk waar de ex-PSV

Pelé

Ook Pelé mengt zich in de discussie of Romario mee moet naar het mondiale voetbaltoernooi. Volgens Pelé creëert Scolari onnodig opschudding door - met slechts twee maanden te gaan - de namen nog niet vast te hebben gesteld.