MÜNCHEN - Bayern München heeft besloten niet verder tegaan met trainer Ottmar Hitzfeld. De oefenmeester vertrekt na ditseizoen bij de Duitse recordkampioen. Algemeen directeur UliHoeness heeft dat dinsdag bekendgemaakt in de krant MünchnerAbendzeitung. "Ik heb het Ottmar verteld", aldus Hoeness. "Hijheeft het geaccepteerd."

De verklaring komt na een week van speculaties over de toekomstvan Hitzfeld. De coach lag onder vuur na een tegenvallend seizoenwaarin de club al vroeg werd uitgeschakeld in de Champions League(kwartfinale tegen Real Madrid) en in de nationale beker. Bovendiennam Werder Bremen afgelopen week de titel over van Bayern München.

Veiligstellen

Bayern speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoentegen SC Freiburg. In dat duel moet de club de tweede plaatsveiligstellen; een positie die recht geeft op directe deelname aande Champions League.

Hitzfeld is sinds 1998 in dienst van Bayern. Hij leidde de clubnaar vier landstitels en twee Duitse bekers. In 2001 won degerenommeerde club ook de Champions League. In 1999 verloor Bayernin dat toernooi in een dramatische finale van Manchester United(2-1 in blessuretijd).

Afscheid

Hitzfeld had nog een contract tot het einde van 2005. Alsopvolger wordt Felix Magath genoemd, die nu nog coach is vanStuttgart. Hoeness heeft inmiddels bevestigd dat de club eenovereenkomst heeft met Magath, die op 1 juli 2005 in had moetengaan. Nu de club afscheid heeft genomen van Hitzfeld wil Bayernproberen de oefenmeester eerder naar München te halen.