EINDHOVEN/LONDEN - Frank Arnesen wordt met ingang van hetnieuwe seizoen technisch directeur bij de Engelse club TottenhamHotspur. Hij tekent in Londen een contract voor drie seizoenen.

De Deen was in totaal negentien seizoenen in dienst van PSV,waar hij diverse functies vervulde, maar vertrekt daar omdat hijzich niet kon vinden in de nieuwe organisatiestructuur, waarin GuusHiddink de leiding krijgt.

Scouting

"Ik ben ontzettend blij dat ik mijn werkzaamheden kan vervolgenin de beste competitie van de wereld", aldus Arnesen dinsdagavond.Arnesen wordt in Londen verantwoordelijk voor de totale scouting,de jeugdopleiding en de aan- en verkoop van spelers voor het eersteelftal. De ex-speler van onder meer Ajax en PSV was al langer ingesprek met Tottenham en bereikte dinsdag een definitief akkoord.

"Ik verheug me er enorm op om bij deze aansprekende club zo'nmooie functie te gaan vervullen. Normaal is in Engeland de trainerverantwoordelijk voor al mijn werk. Bij Tottenham wilden ze datdoorbreken; ze gaan op de 'Dutch way'."

Opvolger

David Pleat, diehalverwege dit seizoen de taken als interim-manager overnam vanGlenn Hoddle, was ook kandidaat voor de functie van Arnesen. Declub zoekt nog een opvolger voor Pleat.

Eerder dit seizoen meldde Tottenham zich ook al in Eindhovenvoor middenvelder Mark van Bommel, maar die overgang ketste af.