EINDHOVEN - Kevin Hofland hoeft volgend seizoen niet op een basisplaats te rekenen bij PSV. Dat heeft de verdediger in een gesprek met trainer Guus Hiddink te horen gekregen.

Hofland staat open voor een vertrek naar het buitenland. De zesvoudig international mag voor 3 miljoen euro uit Eindhoven vertrekken. VfL Wolfsburg, waar voormalig PSV-trainer Eric Gerets trainer is, heeft inmiddels een bod op de linkspoot uitgebracht. Hofland gaf al eerder dit seizoen aan dat zijn toekomst niet in Brabant ligt. "Het heeft me dan ook niet verrast dat de trainer nu zo over me denkt. Maar het doet me wel pijn dat ik op deze manier wordt afgeschreven", aldus Hofland. "Ik had toch iets meer krediet verwacht."

Hiddink heeft laten weten volgend jaar te kiezen voor een centraal duo Ooijer/Bouma. Ook de Braziliaan Alex staat in de pikorde nog boven Hofland. "Daarom moet ik nu ook weg. Als ik 18 was geweest had ik me in deze rol kunnen vinden. Maar ik ben nu bijna 25 en ben door mijn enkelblessure bijna anderhalf jaar kwijtgeraakt. Ik ben nu weer topfit, dus moet aan spelen toekomen. In het buitenland; want ik zie mezelf niet bij een Nederlandse club terecht komen."