NEW YORK - Nike heeft het sponsorcontract met de van moord verdachte atleet Oscar Pistorius voorlopig stopgezet, in afwachting van diens rechtszaak. Dat maakte het Amerikaanse sportmerk donderdag bekend.

"Nike heeft het contract met Oscar Pistorius opgeschort", leest de korte verklaring op de website van het bedrijf. "We geloven dat Oscar Pistorius een eerlijk proces verdient en we zullen de situatie nauw blijven volgen."

De Zuid-Afrikaanse atleet wordt beschuldigd van moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij zou haar hebben doodgeschoten.

De kogel

Nike liet in de eerste dagen na de arrestatie van de wereldberoemde paralympische atleet weten nog geen beslissing te nemen over de gevolgen voor de lucratieve sponsorovereenkomst.

Eerder in de week maakte Nike al wel bekend dat het in de toekomst in ieder geval geen nieuwe reclamecampagnes rondom Pistorius  zou plannen.

Vorige week werd een pijnlijke tekst uit een sponsoradvertentie van Nike op de website van Pistorius verwijderd. Daarop stond de paralympisch kampioen in de starthouding met de tekst 'Ik ben de kogel in het magazijn'.