ROTTERDAM - Feyenoord begint donderdagavond in een uitverkochte Kuip vol vertrouwen aan de tweede ontmoeting in de kwartfinale van de UEFA-beker tegen PSV. De Rotterdammers, nog geen drie weken geleden in kommer en kwel, krijgen vlak voor de ontknoping van het seizoen steeds meer het gevoel dat er de komende maanden nog wel eens hele mooie dingen kunnen gebeuren.

"Het kan snel gaan in de voetballerij", stelde trainer Bert van Marwijk woensdag na afloop van de laatste test voor het vierde treffen dit voetbaljaar met de landskampioen uit Eindhoven. "Zo is PSV de club in vorm, en nog geen week later schijnen wij weer favoriet te zijn. Het zal wel."

"Het is natuurlijk zo dat wij steeds beter gaan voetballen. Maar dat wil niet zeggen dat we even gaan winnen. Feyenoord en PSV zijn aan elkaar gewaagd. De laatste drie ontmoetingen leverden niet voor niets geen winnaar op." Hij doelde op het gelijke spel in de competitie (0-0), beker (1-1) en vorige week in de UEFA Cup (1-1).

Verandering

Het neemt niet weg, vindt ook Van Marwijk, dat er de laatste drie weken veel bij Feyenoord is veranderd. "Het vertrouwen is terug, de sfeer is meer ontspannen", merkt ook de oefenmeester. Hij wilde drie weken geleden in de aanloop van het duel met Glasgow Rangers in de vierde ronde van de UEFA-beker, geen antwoord geven op vragen van de pers. Uit onvrede over kritiek op zijn persoontje liet hij het na achtereenvolgende nederlagen tegen Vitesse

Na de zege op Glasgow Rangers, de gelijke spelen bij AjaxFC Den Bosch

Van Marwijk

Van Marwijk verwacht een aanvallend PSV. "Zij moeten winnen en zullen iets gaan doen. Dat weet ik zeker. Daarbij moeten ze gaan schuiven in hun opstelling. Hofland is er in ieder geval niet bij en misschien gaat er wel een iemand op een andere plaats spelen. We zullen het wel zien. Als je het mij vraagt, gaan zij vanaf de eerste minuut vol op de aanval spelen. We houden daar rekening mee, maar dat wil niet zeggen dat er bij ons veel gaat veranderen. We gaan van onze eigen kracht uit."

Opstelling Feyenoord: Zoetebier; Emerton, Van Wonderen, Paauwe en Rzasa; Bosvelt, Tomasson en Ono; Kalou, Van Hooijdonk en Van Persie.