MARSEILLE - Robin Haase heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Marseille.

De Hagenaar was woensdag niet opgewassen tegen Gilles Simon. De als zesde geplaatste Fransman won voor eigen publiek in twee sets: 7-5, 7-5.

Haase begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de tweede game direct vier breekpunten. Hij liet ze allemaal onbenut. De rekening kreeg hij in het slot van het eerste bedrijf gepresenteerd. Simon brak bij 5-5 en sleepte vervolgens op eigen opslag de eerste set binnen.

In de tweede set begon Haase wederom goed. Ditmaal wist hij Simon wel meteen te breken. Haase kon niet lang van de voorsprong genieten. Sterker nog, Simon nam het initiatief over en mocht bij 5-4 voor de wedstrijd serveren.

Haase wist vervolgens terug te breken, maar het bleek uitstel van executie. De volgende game leverde hij opnieuw zijn service in waarna Simon bij 6-5 de wedstrijd uitserveerde. Door zijn zege bracht de Fransman de stand in onderlinge ontmoetingen op 1-1. Het enige eerdere treffen was in 2008 in Zagreb.

Verenigde Staten

Haase vloog vorige week in Rotterdam ook al in de eerste ronde uit het toernooi, destijds door toedoen van qualifier Ernests Gulbis. Simon haalde de halve eindstrijd van het ABN AMRO World Tennis Tournament.

Haase neemt nu een weekje rust en reist vervolgens af naar de Verenigde Staten voor de toernooien van Indian Wells en Miami.