MADRID - Marleen Veldhuis heeft bij de EK langebaan in Madrideen plaats bemachtigd in de halve eindstrijd van de 50 meter vrijeslag. Ook Mark Veens en Hinkelien Schreuder gaan door naar de halve finale.

Veldhuis kwam met 25,37 tot de tweede tijd in deseries. Alleen de Zweedse Therese Alshammer bleef haar met 25,21voor. De halve eindstrijd is later deze zaterdag. Veldhuis zwemt danook in de finale van de 200 meter vrije slag.

Veens verzekerde zich eveneens van een plaats in de halve finales op de 50meter vrije slag. De zwemmer van PSV ging met een tijd van 23,02als dertiende door. De Oekraïner Oleksandr Volinets was de snelstein 22,50. De Rus Aleksandr Popov, wereldrecordhouder op dezeafstand, tikte in 22,74 als vierde aan in de series. De halvefinales zijn later zaterdag.

Rugslag

Hinkelien Schreuder liet met 29,61 in de series de tweedetijd noteren, waarmee de zwemster van PSV zich plaatste voor de halve finales van de 50 meter rugslag. Alleen de Tsjechische Ilona Hlavackova was met 29,19sneller. De halve eindstrijd is later deze zaterdag.