AMSTERDAM - Alle spelers van voetbalclub Eendracht Aalst hebben woensdag een ontslagbrief ontvangen, meldt het persbureau Belga woensdag. De Belgische club kampt met een tekort van drie miljoen euro en verdwijnt na dit seizoen uit de hoogste voetbalklasse.

Een kern van twintig spelers zal op weekbasis uitbetaald worden en de resterende zeven competitiewedstrijden afwerken. Tien spelers belanden direct op straat. De Nederlander René Klomp verlaat aan het eind seizoen Eendracht Aalst. De verdediger is een van de weinigen met een doorlopend contract. Door het faillissement kan hij transfervrij vertrekken.

Protest

De spelersgroep pikte de beslissing niet en legde dinsdag uit solidariteit met de ontslagen collega's het werk neer. De trainingen werden vervangen door een bespreking tussen spelersgroep en bestuur.

Voorzitter

"Aalst speelt al enkele seizoenen boven zijn capaciteiten. Laten we realistisch blijven. We kunnen ons heil zoeken bij tweedeklasser Denderleeuw en/of derdeklasser Denderhoutem", liet Aalst-voorzitter Coppens tijdens een persmeeting weten. Door te fuseren met Denderleeuw en Denderhoutem zou Eendracht Aalst eventueel een doorstart kunnen in de tweede klasse.