ZAGREB - Ooit was zijn opslag een door zijn tegenstanders gevreesd wapen. Maar tegenwoordig vindt Goran Ivanisevic dat hij op de tennisbaan serveert als een watje. "Andere spelers slaan veel harder op. Mijn service is meer geschikt voor een vrouwentoernooi", zo liet de flamboyante Kroaat zich ontvallen nadat hij bij een Challengertoernooi in Zagreb roemloos was uitgeschakeld.

Het samenspel met een 15-jarige landgenoot resulteerde in een snelle uitschakeling in de eerste ronde. Ivanisevic won in 2001 nog verrassend Wimbledon. Inmiddels, 32 jaar oud, slaat de slijtage toe. Ivanisevic bivakkeert al niet eens meer in de topvierhonderd van de wereld.

In de Kroatische krant Jutarnji List zei hij donderdag dat hij de grootste moeite zou hebben om harder te serveren dan Serena en Venus Williams. "Dat zou wat zijn, een strijd met Venus en Serena." Ivanisevic heeft last van zijn linkerarm, waarmee hij serveert.

De Kroaat wil graag nog eens op Wimbledon spelen, maar twijfelt over deelname aan Roland Garros. "Ik weet niet of mijn arm het vijf sets uithoudt."