TURIJN - Lazio heeft woensdagavond de Italiaanse voetbalbeker veroverd. De Romeinen kwamen in de return tegen Juventus in Turijn knap terug na een achterstand van 2-0. Het duel in Delle Alpi, waar Marcello Lippi voor het laatst als Juve-coach op de bank zat, eindigde in 2-2 door late treffers van Bernardo Corradi en Stefano Fiore.

Juventus had het verlies in Rome (0-2) in ruim drie kwartier weggepoetst. De Franse aanvaller David Trezeguet wees zijn ploeg in de 20e minuut de weg. Hij rees boven Favalli uit om een voorzet van Birindelli knap binnen te knikken. Vlak na rust - 24 seconden om precies te zijn - maakte Alessandro del Piero er 2-0 van. Dat was op dat moment verdiend.

Stam

De laatste 20 minuten waren echter voor Lazio, met Jaap Stam van begin tot eind als steunpilaar in de defensie. Trainer Roberto Mancini stuurde Simone Inzaghi het veld in om zijn aanval te versterken. Die ingreep betaalde zich uit. Eerst kopte Corradi raak na een hoekschop van Mihajlovic. Hij knakte daarmee het vertrouwen van Juventus. Zes minuten voor tijd besliste Fiore de bekerfinale definitief.

"Voor ons de bekroning van een superseizoen", begroette Mancini de bokaal. "De jongens verdienen die te volle, alleen al door de loyaliteit die zij hebben getoond tegenover de club, die zoals we allemaal weten twee heel moeilijke jaren heeft doorgemaakt", voegde hij eraan toe, refererend aan de financiële problemen van Lazio.