LONDEN - Voetballer Dennis Bergkamp heeft woensdag voor nogeen jaar bijgetekend bij de Engelse landskampioen Arsenal. Devoormalig international, afgelopen maandag 35 jaar geworden, zalvolgend seizoen aan zijn tiende jaar bij de Londense club beginnen.Daarvoor speelde hij bij Ajax en Internazionale.

De aanvaller gaf al eerder te kennen dat hij nog een jaartje aanzijn rijke voetballoopbaan wilde plakken, het liefst bij de clubwaarmee hij drie keer Engels kampioen is geworden. Trainer ArseneWenger liet weten dat hij Bergkamp een nieuw contract gunde, ook alkan hij de geboren Amsterdammer geen basisplaats in het Londensesterrenteam garanderen.

Invalbeurten

Het afgelopen seizoen had Bergkamp veelal invalbeurten. Hijspeelde in 26 van de 37 wedstrijden, scoorde slechts vier keer,maar was veel belangijker als aangever voor de Franse spits Henry,deze week uitgeroepen tot beste speler van het jaar in Engeland.

Bergkamp zei blij te zijn met zijn langere verblijf bij Arsenal:"Dat ik voor het tiende seizoen teken, geeft aan dat de club veelvoor mij betekent", zei hij. Wenger toonde zich eveneens verheugd:"Dennis heeft dit seizoen meer dan eens laten zien hoe belangrijkhij is voor het team. Ik ben blij dat hij nog een jaartje blijft".