DOHA - Frank en Ronald de Boer (33) sluiten hun carrière afin Qatar. De tweeling heeft dinsdag een mondeling akkoord bereiktmet de voetbalbond van Qatar over een contract voor één seizoen,met een optie voor nog een seizoen.

Het is nog niet duidelijk bijwelke club het duo komt te spelen. "Dat bepalen ze in Qatarzelf", aldus zaakwaarnemer Rob Jansen, die aangaf nog op eenofficiële bevestiging te wachten om de transfer definitief af tekunnen ronden.

Bij elkaar

Frank de Boer kon ook bijtekenen bij zijn huidige club GlasgowRangers, maar besloot niet in te gaan op hun aanbieding. "Zewilden volgend seizoen sowieso bij elkaar blijven", aldus Jansen.Ronald de Boer gaf al in een eerder stadium te kennen na ditseizoen te vertrekken bij Glasgow Rangers.

Aan het begin van dit seizoen deed de Qataarse club Al RyaanFrank de Boer ook al een voorstel. De verdediger gaf toen devoorkeur aan een overgang naar het Turkse Galatasaray. Eind januarileverde hij zijn contract in Turkije in en werd in Schotlandherenigd met zijn broer Ronald. De verbintenissen van het tweetallopen na dit seizoen af.