AMSTERDAM - Julien Escudé maakt verrassend deel uit van de voorlopige selectie van de Franse nationale ploeg voor de oefeninterland tegen Brazilië op 20 mei in Parijs. De 24-jarige verdediger van Ajax miste afgelopen zondag nog de kampioenswedstrijd tegen NAC Breda door een blessure aan zijn linker enkel. Volgens Ajax zou hij zes weken uit de roulatie zijn.

Escudé liep de kwetsuur vorige week op de training op en de medische staf van de Amsterdammers maakte daarop bekend dat de centrumverdediger de rest van het seizoen niet meer in actie zou komen. De Franse bondscoach Jacques Santini nam de voormalig jeugdinternational echter alsnog op in zijn voorlopige selectie voor het duel met wereldkampioen Brazilië, dat in het teken staat van 100 jaar FIFA.

Escudé heeft nog geen A-interland achter zijn naam staan, maar hij doorliep wel de Franse jeugdselecties. In mei 2002 haalde hij met de jonge Haantjes de finale van het EK voor spelers onder 21 jaar in Zwitserland. Frankrijk verloor die eindstrijd na het nemen van strafschoppen van Tsjechië. Escudé was één van de drie Franse spelers die miste vanaf elf meter.