SIENA - De Italiaanse antimaffiapolitie heeft dinsdag huiszoekingen verricht bij een aantal voetbalclubs, waaronder vier uit de Serie A. Zij onderzoekt banden tussen voetbalclubs, de georganiseerde misdaad en de gokwereld.

De kantoren van Siena, Reggina, Chievo Verona en Lecce kregen bezoek, evenals clubs uit de Serie B en C. Spelers zouden geld van de maffia hebben geaccepteerd om de uitslagen van wedstrijden te beïnvloeden. Via internet zou op deze wedstrijden worden gegokt.

Een van de duels was die tussen Lecce en Siena (0-0). Tijdens een afgeluisterd telefoongesprek voorspelt een keeper van Siena al voor de wedstrijd dat deze in 0-0 zal eindigen.

Volgens de directeur van Siena, Walter Scapigliati, worden twaalf clubs uit de Serie A verdacht en wordt zijn club gezien als slachtoffer in de zaak. Een antimaffiaeenheid uit Napels doorzocht het kantoor en nam een aantal bewijsstukken in beslag. Twintig spelers zouden bij de zaak zijn betrokken, van wie drie van Siena. Het is onduidelijk of het onderzoek van toepassing is op het huidige voetbalseizoen.