ESTORIL - Autocoureur Michael Schumacher is voor de tweedemaal tot de beste mondiale sportman van het jaar uitgeroepen. Bijde vrouwen ging de Laureus Award, ook wel de Sport Oscar genoemd,naar de Zweedse golfster Annika Sörenstam. Zwemster Inge de Bruijnbehoorde tot de vijf genomineerden.

Schumacher kreeg de Sport Oscar eerder in 2002. Met golfer TigerWoods won hij de prestigieuze onderscheiding twee keer. De Duitsecoureur, die afgelopen jaar zijn zesde wereldtitel veroverde in deFormule 1, ontbrak maandag in Estoril bij de prijsuitreiking.

Voorkeur

Schumacher kreeg de voorkeur boven wielrenner Lance Armstrong,de winnaar van vorig jaar, tennisser Roger Federer, zwemmer MichaelPhelps en motorcoureur Valentino Rossi.

Golfster Sörenstam, die vorig jaar het Grand Slam won, liet detennissters Serena Williams, de winnares van vorig jaar, JustineHenin-Hardenne en de atleten Paula Radcliffe en Maria Mutola achterzich.

Comeback

De Comeback van het Jaar was voor de de Oostenrijkse skiërHermann Maier, die na een zwaar motorongeluk terugkeerde bij dewereldtop. De Bruijn behoorde in deze categorie eveneens tot degenomineerden.

Het Engelse rugbyteam, dat vorig jaar de wereldtitel veroverde,werd tot Sportploeg van het Jaar uitgeroepen. Nieuwkomer van hetJaar werd de Amerikaanse golfster Michelle Wie (14 jaar). DeCanadese atleet Earle Connor werd bij de aangepaste sporten totbeste uitgeroepen.

De zesvoudige surfwereldkampioene Layne Beachleyuit de Verenigde Staten kreeg de onderscheiding bij de alternatievesporten.