AMSTERDAM - Eerder dan 2004 stopt Leontien van Moorsel niet. De wielrenster uit Rotterdam wil vlammen op de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Dat maakte Van Moorsel maandag bekend tijdens een persconferentie van haar ploeg Farm Frites-Hartol.

Eerder kondigde de meervoudig Olympisch kampioene van Sydney aan nog twee jaar door te gaan, tot 2002. De twijfel sloeg echter al gauw toe. "Waarom zou ik stoppen? Als ik te vroeg stop, krijg ik daar mijn hele leven spijt van", vertelde Van Moorsel tijdens de ploegenpresentatie.

Koningin

Van Moorsel ontpopte zich in Sydney uit tot de koningin van de Spelen met drie gouden en een zilveren medaille. In Athene wil ze vooralsnog niet op vier disciplines uitkomen. Ze wil zich vooral richten op het baanrennen. Van Moorsel houdt wel een slag om de arm. "Als blijkt dat het parkoers in Griekenland vlak is, kan ik het misschien met de weg combineren."

Melchers

De Farm Frites Hartol-ploeg presenteerde maandag drie nieuwelingen; Mirjam Melchers, Arenda Grimberg en de Nieuw-Zeelandse Kristy Robb. Het drietal vormt samen met Leontien Van Moorsel, Elsbeth Vink, Anouska van der Zee, Madeleine Lindberg, Sissy van Alebeek en Sonja Pfister-Van Kuik de negenkoppige selectie van de wielerploeg.

Sponsor

Met Van Moorsel hebben ook de sponsors aangegeven het contract met de ploeg tot en met 2004 te verlengen. Alleen Farm Frites twijfelt nog. De patatfabrikant zou alle activiteiten in de wielersport na dit jaar beëindigen, maar overweegt voor Van Moorsel een uitzondering te maken.