MADRID - Valencia is zondag landskampioen van Spanje geworden. De voetbalclub pakte de tweede titel in drie seizoenen door bij Sevilla met 2-0 te winnen. Vicente en Baraja maakten de treffers. Met nog twee duels te gaan, heeft Valencia een voorsprong op Real Madrid opgebouwd van zeven punten.

Real verloor zaterdag met 3-2 van Real Mallorca. Valencia behaalde zondag de zesde landstitel in de clubhistorie. In de jaren veertig werd de club drie keer kampioen, waarna de vierde titel volgde in het seizoen 1970-1971. Twee jaar geleden en dit jaar voegde het collectief daar de laatste twee landskampioenschappen aan toe.

Het seizoen van Valencia kan nog mooier worden op 19 mei in Göteborg, als de Spanjaarden in de finale van de UEFA-Cup afrekenen met Olympique Marseille. Celta de Vigo maakte zaterdagavond een einde aan de indrukwekkende zegereeks van Barcelona. De ploeg van trainer Rijkaard verloor met 0-1 door een doelpunt van Edu voor rust. Barcelona, de nummer drie, was zeventien opeenvolgende duels ongeslagen.

Barcelona kwam in de tweede helft goed weg in Vigo. Luccin miste dé kans op 2-0 voor Celta door een strafschop te missen. Bij Barcelona stonden Reiziger, Van Bronckhorst, Davids en Cocu in de basis. Kluivert viel in de 65e minuut in voor Reiziger. Real Madrid is volledig van slag. Na de nederlagen tegen de toppers Barcelona en Deportivo verloor de "Koninklijke'' notabene thuis van een middenmoter in de Primera Division: van Mallorca, met -3. Bij rust was het al 3-1 voor Mallorca via Eto (2) en Campano. Pavon maakte nog wel de 1-1. Figo benutte in de tweede helft nog een strafschop voor Real, maar verder kwamen de Madrilenen niet.