BARCELONA - Aan de zegereeks van Michael Schumacher komt maar geen einde. De Duitse autocoureur won zondag met speels gemak de Grote Prijs van Spanje in de Formule 1. Het was de vijfde GP van dit seizoen en Schumacher won ze alle vijf. Daarmee evenaarde hij het record van de Brit Nigel Mansell, die in 1992 ook de eerste vijf races van het wereldkampioenschap in de Formule 1 won.

Schumachers teamgenoot bij Ferrari, de Braziliaan Rubens Barrichello, werd op het circuit van Catalunya nabij Barcelona tweede. Renault-rijder Jarno Trulli uit Italië finishte als derde. Zesvoudig wereldkampioen Schumacher vierde ook een jubileum in Barcelona. Het was namelijk zijn 75e grandprixoverwinning.

Hij kwam tot dit ongekende resultaat in tweehonderd races. In de race om de wereldtitel heeft de onverzadigbare Duitser het maximale aantal van punten en daarmee al een straatlengte voorsprong op stalgenoot Barrichello (32 punten). De eerste echte concurrent van Schumacher, Jenson Button uit het raceteam van BAR Honda, werd in Spanje achtste. Hij heeft voor het WK pas 24 punten verzameld.