ZURICH - Sepp Blatter vreest niet voor zijn positie als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De preses heeft dit gezegd naar aanleiding van de beschuldigingen dat hij in 1998 met smeergeld het voorzitterschap zou hebben verkregen.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend jaar nog steeds het hoofd van de FIFA sta en dat ik mijn werk bij de bond kan voortzetten", zei Blatter voor de Zwitserse televisie.

Aantijgingen

Hij wees alle aantijgingen over omkoping van de hand. "Deze uitspraken maken mij alleen maar verdrietig en zijn zeker niet in het belang van het voetbal."

Issa Hayatou

Blatter heeft in de strijd om een tweede ambtstermijn Issa Hayatou als tegenstander tijdens verkiezing op 28 mei in Seoul. De Kameroener heeft zich zaterdag in Cairo op de vergadering van de Afrikaanse voetbalbond officieel kandidaat gesteld.

Blatter leed eerder deze maand in Zürich een gevoelige nederlaag toen het uitvoerend comité van de FIFA een commissie van zes man aanstelde. Die zal de financiële gevolgen van het faillissement van marketinggigant ISL in kaart brengen.