RIGA - De voetballers van Wit-Rusland hebben de generale repetitie voor de EK-kwalificatiewedstrijd op 7 september in Eindhoven tegen het Nederlands elftal met goed gevolg afgelegd. De uitwedstrijd tegen Letland wonnen zij met 2-4.

Romaschenko scoorde na de hervatting twee keer. Bij rust was de stand nog gelijk: 2-2. Wit-Rusland is bezig met een sterke serie. Onlangs won het nog op een toernooi van Rusland, Joegoslavië en Oekraïne.

Ook Tsjechië wint

Tsjechië, een andere tegenstander van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie, kwam woensdagvond ook in actie. De ploeg won overtuigend van buurland Slowakije: 4-1. Rosicky en Koller, allebei spelend voor Borussia Dortmund, scoorden twee keer.

Ook Moldavië oefende. De groepsgenoot van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatie verloor bij Estland: 1-0.

Brazilië blameert zich

Tijdens de zoektocht naar eerherstel is Frankrijk opnieuw tegen een teleurstelling opgelopen. De onttroonde wereldkampioen oefende woensdagavond onbeslist bij Tunesië (1-1). Italië verloor de laatste generale repetitie voor de start van de EK-kwalificatie verrassend op eigen veld van Slovenië (0-1), Spanje kwam niet voorbij Hongarije (1-1) en Duitsland speelde gelijk tegen Bulgarije: 2-2. Wereldkampioen Brazilië blameerde zich. De ploeg ging in eigen land met 1-0 onderuit tegen Paraguay.