HOOFDDORP - Wout Poels zal donderdag zijn rentree maken in het peloton. De Limburger stapt in de Ronde van Algarve voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour de France weer op voor een koers.

"Ik voel me als een nieuweling die morgen een waaierklassieker moet rijden, ik sta echt te popelen", zegt Poels op de website van zijn ploeg Vacansoleil-DCM.

"Vorige week was ik nog in Spanje en heb ik de laatste puntjes op i gezet. Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en dat ik mee moeten kunnen met het peloton."

De klimmer brak in juli bij een massale valpartij in de Ronde van Frankrijk drie ribben en hij liep longkneuzingen, een gescheurde milt en een gescheurde nier op. Eind september kon hij voor het eerst weer voorzichtig op de fiets zitten.

Poels, die vorige week nog zijn recent zwaar gevallen ploeggenoot Johnny Hoogerland bezocht, is voorzichtig over zijn doelen in Portugal na zo'n lange afwezigheid.

"Nu moet ik hier zien welk niveau ik heb. De ritten zijn van een mooie lengte om wedstrijdkilometers te maken. Daarna krijg ik langzaam meer inzicht in de doelen die ik kan stellen."

Lieuwe Westra

Naast Poels starten in Portugal nog zeven andere renners uit de Lage Landen.

Behalve landgenoten Lieuwe Westra en Bert-Jan Lindeman, zijn dat de Belgen Thomas De Gendt, Björn Leukemans, Willem Wauters, Kris Boeckmans en Frederik Veuchelen. Ook Blanco Pro Cycling staat donderdag in Faro aan de start.

De Ronde van Algarve duurt van donderdag tot en met zondag.