ROME - Martin Verkerk is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van de Italian Masters in Rome. De tennisser verloor in drie sets van Luis Horna uit Peru: 6-4 3-6 6-3.

Sjeng Schalken gaat donderdag op herhaling. De wedstrijd van deLimburger tegen Volandri werd woensdagavond bij een voorsprong van-1 voor de Italiaan in de eerste set wegens de regen afgebroken.Schalken hervat de wedstrijd om elf uur met serveren.

Blessure

Verkerk ontdeed zich dinsdag nog van de Amerikaan Todd Martin, maar ondervond woensdag hinder van een blessure aan zijn hand. Zondag stond Verkerk nog in de finale van het toernooi in München. Hij verloor toen van de Rus Nikolaj Davidenko. Zijn blessure, een peesontsteking, had vervolgens te weinig tijd om te genezen.

Horna en Verkerk stonden in 2003 eerder tegenover elkaar in de tweede ronde van Roland Garros. Destijds won Verkerk, nadat de Peruviaan maar liefst drie matchpoints had verspeeld.

Kansen

Dinsdag was het de beurt aan Verkerk om kansen te laten liggen. In de derde set liet hij drie breekkansen aan zich voorbij gaan. Het eerste matchpoint van Horna werd nu wel benut.