LONDEN - Een heus doelpuntenfestijn moest er aan te pas komen om Manchester United de koppositie in de Premier League te brengen. Bij West Ham United wonnen de kampioenen met de opvallende cijfers van 5-3.

Naaste achtervolger ArsenalAston Villa

Liverpool

Nummer drie LiverpoolMiddlesbroughEvertonFulhamNewcastleIpswich

Shearer

Shearer, wel goed voor de 2-2, miste in extra tijd een strafschop. De oud-international mocht zich de ongelukkigste man van het veld noemen. Er werden ook nog eens twee treffers van hem afgekeurd. Ipswich speelde zonder de Nederlanders Reuser en Wilnis. Oud-Ajacied Finidi behoorde tot de wisselspelers.

Beckham

Van Nistelrooij scoorde niet voor Manchester United. Schutter van de dag was Beckham, met twee treffers. De international bracht in de slotminuten de beslissing, door een strafschop te benutten. Voor Fergusons formatie waren verder Butt, Scholes en Solksjaer succesvol. West Ham stond twee keer voor, met 1-0 en 2-1.

Chelsea

ChelseaSunderland

Heskey en Riise waren succesvol voor Liverpool, wellicht nog wat vermoeid na de zwaarbevochten 0-0 bij Barcelona in de Champions League eerder in de week. Pas in de 89e minuut kwam Middlesbrough wat dichterbij, door Southgate. Dat was te laat om het nog spannend te maken.

/DOSSIERPremier League