ARNHEM - NOCNSF is niet in paniek geraakt van de bomaanslagen woensdag in Athene, 100 dagen voor het begin van de Olympische Spelen. De Nederlandse sportkoepel laat zich uitvoerig over de situatie informeren en wil vooralsnog geen overhaaste conclusies trekken.

"Natuurlijk zij we alert", aldus Marco Antonietti namens NOCNSF. "De veiligheid is voor ons een heel belangrijk thema. We worden van dag tot dag op de hoogte gehouden van de situatie. Als er aanleiding is de maatregelen aan te scherpen zullen we dat zeker doen. Maar vooralsnog raken we niet in paniek."

Advies

Het NOCNSF laat zich over veiligheid van de Spelen adviseren door de nationale recherche en heeft daar woensdag na de bommen advies ingewonnen. "Zij zullen ons ook aangeven of we de maatregelen moeten verscherpen. Maar gezien het feit het om een aangekonigde aanslag gaat, gelooft de nationale recherche dat het een publiciteitskwestie is.

We moeten autoriteiten ook even de ruimte geven de zaak te onderzoeken. De Grieken hebben al eerder aangetoond dat ze snel de angel weten te halen uit splinterbewegingen, dus is er niet direct reden voor grote zorgen."

Eind mei staat er al een bijeenkomst op het programma waarbij het organisatiecomité ATHOC de nationale organisaties op de hoogte zal brengen van de situatie rond de veiligheid. De nationale recherche woont deze bijeenkomst namens het NOCNSF bij.