ROME - Martin Verkerk heeft de tweede ronde van de ItalianMasters in Rome bereikt. Verkerk won in drie sets van de AmerikaanTodd Martin: 7-5, 3-6 en 6-3. Zondag stond de tennisser uit Alphenaan den Rijn nog in de finale van het toernooi in München. Hijverloor toen van de Rus Nikolaj Davidenko.

De Amerikaan Andy Roddick lukte het in het toernooi uit deMasters Series niet om de tweede ronde te bereiken. De als tweedegeplaatste winnaar van de US Open 2003 verloor van de ArgentijnCanas met 7-6 en 6-1. Roddick, die net als Sjeng Schalken wasontsnapt aan de hotelbrand op zaterdag, kampte met problemen aan delinkerknie.

Roger Federer, de Zwitserse nummer één van de wereld, won zijnpartij wel. Hij versloeg de Zweed Björkman in 7-6 6-3. Federermoest nog wel even wennen aan het gravel, zeker nadat hij drieweken geen toernooi had gespeeld. "Op de trainingsbaan voelde ikme nog niet in vorm. Vandaag ging het ook nog niet zo denderend, ikzal nog wat moeten verbeteren om ook de volgende ronde door tekomen."