AMSTERDAM - De genomineerden voor de Rinus Michels Awards zijn bekend gemaakt. Het vakblad De Voetbaltrainer heeft in samenwerking met Coaches Betaald Voetbal (CBV) en Vereniging voor Oefenmeesters Nederland (VVON) de prijs voor voetbalcoaches ingesteld. Voor de catagorie beste trainer/coach in het betaald voetbal zijn Ronald Koeman (Ajax), Co Adriaanse (AZ) en Foeke Booy (FC Utrecht) genomineerd.

De genomineerden zijn door een vakjury vastgesteld, onderleiding van Rinus Michels zelf. Op het tweede nationale trainerscongres, 21 mei in Tilburg, worden door de deelnemers de uiteindelijke winnaars bepaalt.

Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën, beste coach in het amateurvoetbal, beste jeugdopleiding in het betaald voetbal en beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal. Ook wordt er een oeuvreprijs uitgereikt.

De genomineerden zijn:

De Rinus Michels Award voor de beste trainer/coach in het betaald voetbal, seizoen 2003-2004Co Adriaanse (AZ)Foeke Booy (FC Utrecht)Ronald Koeman (Ajax)

De Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het betaald voetbal, seizoen 2003-2004AjaxFC Twente/HeraclesWillem II

De Rinus Michels Award voor de beste coach in het amateurvoetbal, seizoen -2004Gert Aandewiel (Quick Boys)Bert Hollander (SC Joure)Ad van Seeters (Baronie)

De Rinus Michels Award voor de beste jeugdopleiding in het amateurvoetbal, seizoen 2003-2004AFCFlevo BoysRohda Raalte