SEPANG - Jos Verstappen kan een rentree in de Formule 1 in een bolide van Sauber vergeten. Zijn manager Huub Rothengatter kreeg in het weekeinde het bericht dat Sauber de Limburgse coureur niet in dienst kan nemen als testrijder wegens zijn lichaamsbouw. De Sauber-bolides zijn gebouwd op de beide coureurs Nick Heidfeld (Dui) en Felipe Massa (Bra), respectievelijk 1.65 en 1.63 meter groot. Verstappen meet 1.74 meter.

"We kunnen ons niet veroorloven voor Verstappen een speciale testwagen te bouwen", verklaarde Peter Sauber zondag bij de Grand Prix van Maleisië in Sepang. "De verschillen zijn te groot. Het vereist te veel technische veranderingen."

Rothengatter noemde het doodzonde dat dit niet doorgaat. "Het zou een prachtige kans zijn geweest. In Maleisië is ook weer gebleken dat de Saubers snelle wagens zijn. We zijn vaak in de fabriek van Sauber geweest. Helaas is het niet doorgegaan." Hij vertelde te blijven zoeken naar mogelijkheden voor Verstappen voor een rentree in de Formule 1.

In de Maleisische Grand Prix eindigde Nick Heidfeld als vijfde en Felipe Massa als zesde. Beide Saubers reden derhalve in de WK-punten.