BARCELONA - Barcelona's rol in de strijd om de Spaanse titel lijkt uitgespeeld. Op eigen veld kwamen de Catalanen zaterdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen Real Madrid, -1. Winst was noodzakelijk om contact met de top te behouden.

Zidane zette de kampioenen uit de hoofdstad in de eerste helft op voorsprong. De Fransman deed dat met een simpel intikkertje. Xavi zorgde voor de gelijkmaker. Reals doelman Cesar greep volledig mis op zijn schot van afstand.

Kort voor het einde waren de Madrilenen dicht bij de winst. Een prachtige lob van ver van Raul eindigde echter op de lat, in plaats van in het doel. Enkele minuten later raakte Xavi aan de andere kant met een fraaie vrije trap eveneens het 'houtwerk'.

De wedstrijd werd twee keer onderbroken, omdat betogers tegen de globalisering het veld betraden. Twee van hen slaagden er in zich al na twee minuten vast te keteren aan de doelpalen. Dat had een oponthoud van een kleine tien minuten tot gevolg. In Barcelona was vrijdag en zaterdag een EU-top.

De Boer, Kluivert en Cocu stonden in het basiselftal van Barcelona. Overmars, die dit seizoen weinig aan spelen toekomt, kwam pas in de laatste minuten. Hij verving de niet geheel fitte Rivaldo. Reiziger bleef het hele duel op de bank Bij aankomst in het stadion werd de spelersbus van Real Madrid bekogeld met stenen. Een ruit werd ingegooid, maar niemand raakte gewond. Vrijdag deed zich een vergelijkbaar incident voor, bij het hotel van de Spaanse kampioen.

Deportivo liet eerder op de zaterdagavond al blijken nog volop in de race te zijn voor de titel. Het versloeg met overtuiging Osasuna, 3-1. Tristan tekende in de eerste helft voor een heuse hattrick. Een van zijn drie treffers maakte de Spaans international uit een strafschop. Nederlander Makaay viel bij de bekerwinnaar zeven minuten voor tijd in voor Tristan.