SALT LAKE CITY - Marjorie van de Bunt heeft op de elfde en laatste dag van de Paralympics haar vierde medaille veroverd. De -jarige Nederlandse wintersporter won zaterdag in Salt Lake City zilver op de lange afstand bij het skilopen.

In totaal haalde ze vier medailles binnen: een keer goud (biatlon) en drie keer zilver (skilopen). Zaterdag moest Van de Bunt slechts de Finse Tanja Kari laten voorgaan. Brons was er voor de Franse Siw Vestengen. Het waren de derde winterspelen voor Van de Bunt die in Salt Lake haar sportieve loopbaan beëindigde.

Op het Olympic Medals Plaza in het centrum van Salt Lake werd zaterdagavond de sluitingsceremonie van de achtste Paralympics door .000 toeschouwers bijgewoond. Voor voorzitter Craven waren de spelen in Salt Lake 'de beste ooit'. Er namen 416 atleten deel uit landen.

De oudste was een 60-jarige blinde Russische skiloper, de jongste een 14-jarige gehandicapte Bulgaarse langlaufer. In 94 disciplines werden medailles uitgereikt. Duitsland won het medailleklassement met 17 goud, 1 zilver en 15 brons. Nederland, lees Van de Bunt, won vier medailles: 1 goud, 3 zilver.