MADRID - Valencia heeft zondagavond afstand genomen van Real Madrid. De koploper in de Spaanse Primera Division versloeg Betis met 2-0 en nam daardoor vier punten voorsprong op de 'Koninklijke'.

Real Madrid verloor zaterdag al met 2-0 van Deportivo. Barcelona sloot aan bij Real Madrid door een overtuigende 4-1 tegen stadgenoot Espanyol. De ploeg van Frank Rijkaard bleef voor de zeventiende keer op rij ongeslagen en heeft nog maar een punt minder dan de nummer twee.

Valencia

Valencia kwam zondagavond een stuk dichter bij de Spaanse titel. De ploeg joeg, in de wetenschap dat winst een aanzienlijk gat met Real Madrid zou opleveren, tegenstander Betis op. Toch kregen de bezoekers de eerste kans, via de Braziliaan Assuncao. Daarna stond Valencia eigenlijk voortdurend voor de neus van de doelman van Betis.

Uiteindelijk werd de druk te groot. Kort voor de rust bracht Baraja ploeggenoot en international Torres in stelling. Kort na de pauze verdubbelde Baraja zelf de voorsprong. Valencia kreeg ook na de 2-0 nog enkele opgelegde kansen, maar scoorde niet meer. De vreugde in het stadion met 51.000 toeschouwers was er niet minder om. De titel gloort, zeker na het verlies van Real Madrid aan dag eerder.

Real Madrid

De 'Koninklijke' lijkt in de slotfase van de Spaanse competitie van slag. Na het verlies in eigen huis tegen Barcelona ging de ploeg zaterdag bij Deportivo met 2-0 onderuit. De Madrilenen speelden de hele tweede helft met tien man, nadat Zinedine Zidane na zijn tweede gele kaart in de 41e minuut van het veld moest. De doelpunten van Deportivo kwamen op naam van Diego Tristan (29e minuut) en Joan Capdevila (68e minuut).

Barcelona

Barcelona profiteerde optimaal van de nederlaag van de aartsrivaal. Al schrok het wel even in de thuiswedstrijd tegen Espanyol. De nummer achttien van de ranglijst kreeg na ruim een kwartier het stadion stil door raak te schieten van de strafschopstip.

Nog voor de rust had een goed spelend Barcelona, met de Braziliaan Ronaldinho en Davids als gangmakers, de wedstrijd weer onder controle. Ronaldinho tekende voor de gelijkmaker, Saviola voor de 2-1. Snel na de rust bouwde Van Bronckhorst na een prachtige aanval de voorsprong uit naar 3-1, waarna Saviola de eindstand op 4-1 bepaalde. De spits mocht na zijn tweede treffer op de bank plaatsnemen en kreeg Kluivert nog wat speeltijd. Zonder succes.